neljapäev, 1. mai 2008

Zeebrugge, Belgia, 01.05.08


Jätsime töörahva püha hommikul kl 7 Doveri valged kaljud selja taha ja asusime ületama maailma tihedaima laevaliiklusega veeteed. Saime kohe selga paar sahmakat vihma ja püüdsime läbi halli vihmamassiivi jälgida ümberkaudseid laevu. Ei tundunud see liiklus midagi nii hullumeelset - tipphetkel loendasime meie ümber max 19 laeva. Enamasti oli tegu pirakate konteinerlaevadega, kuid siiski suhteliselt keskmist kasvu olenditega, vòrreldes maailma suurimatega.
Jätsime oma reisil täielikult puutumata Prantsusmaa, mis teatud arvamusliidrite arvates on üldse ainult olemas selleks, et inglased saaksid autoga Hispaaniasse sòita. Tulime seevastu otse Belgiasse - maale, kus on olesklenud Tintin, Hercule Poirot, Tunne Kelam ja teised väljamòeldud tegelased. Jòudsime päikesepaiste saatel kenasti Tallinna Sadama koostööpartneri Zeebrugge sadamani, kuid seejärel pidime erilise külalislahkuseta ootama paar tundi sadama sissepääsu juures - kehtis mingi kaalujälgijate klubi pòhimòte, et sisse-välja saavad esmajärjekorras tüsedad kaubalaevad ja saledad jahid peavad lihtsalt oma hetke ootama.
Lòpuks saime siiski òhtul kl 7 paiku oma kaikohale. Jälle 70 miili selja taga. Tòele au andes tuleb tunnistada, et kolmekesi on väga tore purjetada - ruumi on küllaga ning koostöö laabub üpris kenasti. Tahame esmaspäevaks kindlasti Läänemerre jòuda, sest meid kannustab tagant ka vòistlus Hermes-Xga, kes väljus Zeebrugge sadamast kòigest tund enne meie saabumist. Meie kolmekesi, nemad kuuekesi... Loodame neid edest hoolimata veel vòita!

Kommentaare ei ole: