kolmapäev, 9. aprill 2008

Lagos, Portugal, 08.04.08


Tänane ilm on andnud selge signaali selle kohta, et peale Gibraltari läbimist on suvised ilmad ja turismireis meie jaoks lòppenud. Päev otsa on tuulanud ja ropult vihma sadanud, keskmine kodumaine suvepäev seega. Kòik kohalikud purjetamisfirmad on uksed sulgenud nädala lòpuni, sest ilm kisub karmiks. Meil käis kuum arutelu, kas riskida ja kütta vihma käes täna öösel mònekümned miilid pòhja poole vòi mitte. Igaüks vaatas erinevat ilmaportaali ning konsensust ei tekkinudki. Pöördusin ise viimases hädas baarmeni poole, et ehk teab-tunneb mònda ala asjatundjat. Meie ònneks oli kòrtsus tol hetkel üks inglasest purjetaja, kes siin elanud 20 aastat ja peab meteoroloogiat oma hobiks. Tema lühisònum oli 'tore on, kohtume siin kòrtsus tòenäoliselt iga päev kuni reedeni'. Nii kauaks siia jäämegi, sest Atlandil paras torm ja laine kohati 8-9 meetrit. Aga vestlus ise oli rohkelt täis pikitud siiani EMHI eksklusiivkasutuses olnud termineid. Nagu sünoptikute suvepäevad, ma ütlen tòesti...

1 kommentaar:

pikktonis ütles ...

Laenates klassikutelt ehk kõigi sünoptikute emalt tädi (Dame) Pilvi Kirsi´lt - Täna Teile sõbrad pakume rohkem pilvi, vähem kirsse!

Üldise remargina aga tahtsin sedastada, et ägedalt sellid panete ja blogi loetav, informatiivne ja mis mitte vähetähtis - meeleolukas on!

Edu, jõudu ja alkaselzerit!