reede, 11. aprill 2008

Lissabon, Portugal, 10.04.08


Nii. Olen nüüd pisut maailmas reisinud ja minus on kogu aeg üha süvenemas veendumus, et maailmas on hakkama saamiseks vajalik vaid üht keelt osata. Mitte inglise vòi prantsuse ega portugali keelt, vaid arvasite òigesti - vene keelt. Ekslesime pikalt mööda Lissaboni, otsides sobivat restorani. Lòpuks lòime käega ja valisime lihtsalt ühe välja. Menüü oli vähemalt kümnes keeles ning vene keelt märgates hüüatasin midagi vastavas keeles. Ettekandja läks seepeale sujuvalt üle vene keelele - selgus, et nad olid naisega kolinud kuus aastat tagasi Venemaalt Hollandi kaudu Portugali kliima pärast ning on nüüd üliònnelikud. Venelasi pidi siin vähe olema, umbes tuhande ringis, kuid ukrainlasi olevat siin mòne aasta eest olnud üle saja tuhande - nüüd on nad valdavalt pògenenud Hispaaniasse. Sòime merekarpe, krevette ja mòòkkala. Huvitaval kombel olid minu portsud suuremad, kui ainult inglise keeles rääkinud Frankil... Ju see vene keel ikka natuke aitas.
Peale maitsvat sööki proovisin ka magustoiduks creme bruleed, kuid see maitses üks-ühele, nagu keskkooliaegne karamellikissell...v6eh. Järgmine peatus oli kohalik Hard Rock Cafe, mis seninähtutest jättis tänu huvitavale sisekujundusele üpris hea mulje - memorabiilia ei surunud nii hullusti peale kui näiteks Rio de Janeiros.
Tahtsin hotelli kòrval mingis lounges veel ühe òlle vòtta ja pisut blogida, kui ühtlase sinise lainena vallutasid baari kümned Rangersi austajad, kelle soovil pandi mängima nende klubi ülistavate laulude plaat, mispeale pògenesin hotelli lobbysse ihuüksinduses sedasama teksti kribama. Aaahhh. LG...

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

See purjetamine tundub olevat ikka üks neetult raske töö! Muudkui mereannid ja vene keel:)

Kui juba mehed Poptugali (DV teab oma nokatsilt hästi, kus selline maa asub:) on sattunud siis kihutage rohkelt maitsvat mererooga kõhtu, sest seda nad seal tõesti valmistada oskavad. Ning alla loputada soovitan Neptuni maiused kohaliku märjukesega Vińo Verde, mis mõnusalt happeline, kihisev ja taskukohane noor veinikene on.

Ning muidugi fado-fado-fado ...